Tips

Op deze pagina hebben wij tips voor u verzameld. Onder andere over onderhoud. Van tijd tot tijd zullen wij deze aanvullen met nieuwe tips.

Alleen leveren

U bent in het bezit van koelapparatuur en/of vriesapparatuur waarvan de rubbers vervangen moeten worden. En u beschikt eveneens over een eigen technische dienst of onderhoudsmonteur? U kunt ook deurrubbers bestellen om zelf te plaatsen. Zie daarvoor de pagina (menuknop) ‘doe het zelf’. Op basis van de aangegeven mogelijkheden ontvangt u vooraf een offerte voor de gewenste materialen.

Schoonmaakmiddel

Er wordt soms een zeer agressief schoonmaakmiddel gebruikt, dat door de samenstelling van het PVC eerder invloed heeft op de levensduur van de deurafdichting.

Voor het schoonmaken kunt u alle huishoudelijke reinigingsmiddelen op waterbasis gebruiken. Ook zijn professionele schoonmaakmiddelen te verkrijgen (bijv. Ecolab). U kunt de groeven van de deurrubbers reinigen met een vaatborstel. Deze groeven moeten echter nooit uit elkaar worden getrokken. Na het reinigen van de rubbers: oppervlakkig afdrogen.

Verkeerd schoonmaken

Vaak worden afdichtingen onregelmatig schoongemaakt. Vet- en olieresten moeten zelfs onmiddellijk worden verwijderd, anders wordt de afdichting hard en kan gaan scheuren. Het blijkt ook dat veel enthousiaste schoonmakers de afdichting met een doekje waarin een scherp voorwerp zit, schoonmaken. Meestal is dan alleen de bovenkant van het rubber ingesneden en zijn de zij- en onderkanten nog in orde.

Sinds 2003 verplicht de Europese richtlijn (2002/95/EG) dat gevaarlijke stoffen, zoals PCB's en chloor, uit de receptuur van zacht PVC-compounds verwijderd zijn ofwel de concentraties daarvan onder de toegestane norm liggen. Daardoor is de samenstelling van de zachte PVC veranderd. Dit betreft ook de PVC profielen en deurafdichtingen, die in koeltechnische apparaten worden gebruikt. Dit kan gevolgen hebben voor de levensduur van geleverde deurafdichtingen in vergelijking met producten uit voorgaande jaren, maar deze is zéker ook afhankelijk van het gebruik en de schoonmaakbehandeling door u of uw personeel. Vooral achtergebleven vet- en olieresten kunnen de zachtmakers in het PVC aantasten.

Bedrijven waar wij naar tevredenheid mee samenwerken:

Logo 4 Horeca